O nama

Proizvodimo ulje bogatog i delikatnog ukusa

JSO je kompanija koja se bavi proizvodnjom visoko kvalitetnog devičanskog ulja od bundevinog semena koje ima izvorna jestiva, lekovita i kozmetička svojstva.

Savremeni tehnološki proces nam omogućava da za samo 8 sati uberemo, transportujemo,

operemo, osušimo, očistimo, upakujemo i uskladištimo seme i time u potpunosti sačuvamo i najmanji hranljivi sastojak koji seme bundeve nosi sa sobom. Jedinstveni način ceđenja i pažljivo flaširanje omogućavaju nam da proizvedemo ulje bogatog i delikatnog ukusa, te sačuvamo njegovu nutritivnu svežinu.

Pristup

Spojili smo prirodu sa najsavremenijim pristupima u tehnologiji proizvodnje. Na podneblju koje ima viševekovno iskustvo u proizvodnji hrane udružili smo lokalne resurse, lokalno znanje i iskustvo sa svetskim stručnjacima i najsavremenijom tehnologijom.

Naša fabrika se nalazi na severu Srbije, tačnije u Vojvodini u selu Novo Miloševo, gde se uzgajaju bundeve od kojih nastaje ulje Olga. Devičansko ulje Olga nastaje u strogo kontrolosanim uslovima i u specifično zaokruženom procesu proizvodnje - od uzgajanja bundeva iz čijeg semena se izdvaja ulje, preko ceđenja i pakovanja, pa do distribucije. Ovakav proces proizvodnje omogućava nam potpunu kontrolu kvaliteta svih etapa i svakog segmenta tokom nastanka jedne boce ulja Olga.

Proces i kontrola proizvodnje

Kompanija JSO na svojim poljima i poljima svojih kooperanata vrši aktivnu i potpunu kontrolu kvaliteta celokupnog procesa proizvodnje uljane tikve golice. Novom i savremenom mehanizacijom tokom cele godine obrađujemo površine od preko 1000 ha i pripremamo ih za berbu.

Detaljan proces pranja, čišćenja, selektovanja i poliranja semena vrši se uz pomoć najsavremenije opreme. Višesatno sušenje se odvija u strogo definisanim uslovima pod softverskim monitoringom. Naša uljara je posebna i zbog dva kamena mlina što predstavalja retkost u savremenoj industriji.

Masa dobijena mlevenjem zrna između dva kamena se prenosi na mehaničke, hidrauličke prese gde se pod pristiskom od 300 bara izdvaja ulje. Ovako dobijeno ulje ne prolazi nikakav dodatni tehnološki proces, već se uliva u tankove gde se taloži i odmara. Nakon nekoliko dana ulje se pakuje u odgovarajuću ambalažu koja čuva sva njegova nutritivna svojstva.

Zaokruženi proizvodni proces omogućava nam da zatvorimo ekološki krug, koristeći prirodne resurse i stvarajući 100% prirodan proizvod. Naše ulje je nerafinisano i nastaje mehaničkim načinom ceđenja koji isključuje hemijske procese. JSO je društveno odgovorna kompanija koja ispunjava sve ekološke standarde.